Menu Sluiten

Hoe goed zorg jij voor jezelf

Gezondheid is tegenwoordig een belangrijk onderdeel voor velen. Er is steeds meer bekend over de effecten van voeding en er zijn een hoop voedingscoaches. Dat is natuurlijk super. Zelf ben ik altijd heel bewust bezig met voeding. Gezond voor mijzelf maar ook voor het milieu en dieren. We eten weinig vlees en zuivel. Kopen biologische en natuurlijke producten. En het liefst dicht bij huis met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en toevoegingen. Als je daar op gaat letten schrik je wel wat er allemaal aan suiker, zout en toevoegingen in zit! We hebben dan ook zelden snoepgoed in huis, mijn dochter eet net zo lief een stukje fruit.

‘Je bent wat je eet’ een bekende uitspraak. Dat voeding invloed heeft op hoe jij je voelt daar twijfel ik al lang niet meer over. Maar in mijn werk gaat het niet over voeding maar over gevoel. En die twee hangen toch wel nou samen. Want hoe jij je voelt is ook weer bepalend voor wat je eet…

Hoe goed zorg je voor je lichaam. Beweeg je genoeg, eet je voldoende, neem je op tijd rust en zorg je voor structuur? Maar hoe zit dat dan met je gevoel. Zorg je ook voor je mentale zelf? Uit je, je emoties en trek je grenzen. Durf je jezelf te ontwikkelen en te gaan voor wat jij wil? Sta je überhaupt wel eens stil bij jezelf?

Voor mij is mijn persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk. Hoe ik mij mentaal voel gaat hand in hand met hoe ik mij fysiek voel. Wanneer ik suikers eet bijvoorbeeld word ik moe maar ook gestresst. Wanneer ik gestresst ben krijg ik zin in zoet. Als ik geen suikers eet voel ik mij lekker in mijn vel. Dan zijn mijn emoties ook rustig en krijg ik nog meer zin om lekker en gezond te koken. Echter wanneer ik mij niet fijn voel en mijn emoties opkrop dan vind ik het ook heel lastig om goed voor mijn lijf te zorgen. En zo is de cirkel rond.

Hoe goed zorg jij voor jezelf? 

Voor mij is het simpel. In mijn werk ben ik constant bezig met mentaal welzijn. Door het coachen ben ik automatisch ook met zelfreflectie bezig. Maar niet iedereen heeft zo’n beroep. Ik vind het fantastisch dat ik daarom die mensen mag helpen! Gisteren nog had ik nabespreking met een klant. Haar leven is heel anders sinds de 1e coaching. Ze zit in een flow waarbij alle uitdagingen overwonnen worden zonder zichzelf daarbij te verliezen. Ze gaat verhuizen maar gaf al meteen aan dat ze in het najaar graag weer een coaching wilde doen!

Even een soort onderhoudsbeurt voor jezelf.  Want iedereen krijgt zijn uitdagingen in het leven. En hoe je daar mee omgaat is heel bepalend voor hoe je, je voelt. En uiteindelijk wil iedereen zich toch fijn voelen?!

hoe goed zorg jij voor jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *