Menu Sluiten

Toeval of niet

Één van mijn favoriete boeken is van Deepak Chopra, synchroniciteit. Het gaat over het leven en dat alles één is. Toeval bestaat er niet want alles gebeurd met een reden volgens Deepak. Soms duurt het jaren voordat je door hebt waar het puzzelstukje hoort. Maar het puzzelen hoort bij het leven en elk stukje is een onderdeel van het geheel. Dit is exact hetzelfde bij mijn coachingsessies.

“Ze ontloopt me, ik snap het wel maar ik veroordeel haar keuze echt niet dat zou ze toch moeten weten”. Enkele dagen na de sessie krijg ik een berichtje waarin staat dat haar zus totaal onverwacht is langs gekomen. Toeval of niet?

Op het begin is het moeilijk te bevatten. Het blijft elke keer weer bijzonder maar ondertussen begin ik te wennen aan de ongekende effecten van de coachingssessies. Zo kwam er iemand eens langs voor coaching. Ze had al weken pijn in haar knie maar daar kwam ze niet voor en het kwam ook totaal niet aan bod. Echter na de coaching was het weg. Compleet pijnloos was haar knie. Tot de dag van vandaag kan ik er geen antwoord op geven hoe het kan. Misschien toch toeval??

Oké nog 1 dan. “Ik weet niet wat ik wil of wat ik leuk vind. Ik wil nu echt een baan waar ik plezier in heb maar geen idee waar ik die moet zoeken…. de coaching nam een andere wending dan verwacht maar toch was het direct te relateren aan de hulpvraag. Want situaties op het werk zijn vaak een verkleining van dat wat in iemand zijn privé leeft. In totale verwarring ging ze naar huis. Nog steeds geen antwoord op haar vraag wat ze wilde doen qua werk.

Twee weken na de coaching belde ik haar op voor  nabespreking. ” Ik heb een nieuwe baan!! Het voldoet precies aan alles wat mij blij maakt en vraagt kwaliteiten die ik bezit. Het is bijna te mooi om waar te zijn..!” Je zou inderdaad denken dat het te mooi is om waar te zijn maar niets is minder waar. Maar hoe kan het nou toch… ik vraag het me allang niet meer af. Ik geniet gewoon enorm van de blijdschap die ik breng. Ik ben dankbaar voor dat prachtige werk dat ik mag doen. En of het dan toeval is of magie dat mag ieder voor zichzelf bepalen!FacebookLinkedInDelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *