Menu Sluiten

Mentor bij verlies

De dood is een thema waar we het niet graag over hebben. Maar het hoort bij het leven. Sterker nog we kunnen pas echt leven als we geen angst meer hebben voor de dood. Voor mij is de dood in het leven een fysieke gebeurtenis. We verlaten ons lichaam en keren terug naar waar we vandaan kwamen. Het is een cyclus van loslaten en vernieuwen.

Voor de personen die achterblijven is het zwaar. Wanneer het verlies niet doorleeft wordt blijft de pijn als een angel achter. Dit heeft een enorme impact op de persoon zijn leven. Deze impact werkt ook direct door op de omgeving. Het is soms lastig voor mensen om nog te voelen dat ze leven, want het leven brengt de zwaarte van het verlies mee. Maar in die zwaarte van het leven ligt onze kracht. Het leven wordt pas licht wanneer we de zwaarte kunnen toestaan. En dat is precies wat ik je ga leren.

Voor mij maakt een individu altijd onderdeel uit van een groter geheel. De diepe verbanden en wisselwerking tussen een persoon en de familie is vaak diep verborgen. Tijdens sessies maak ik gebruik van de magie van opstellingen en de prachtige spiegelende eigenschappen van paarden om deze verbanden bloot te leggen. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen unieke en diepgaande methode ontwikkeld die helpt om bij het onderbewustzijn te komen waar de angel verborgen zit.  Wanneer je daar een verandering in aanbrengt, werkt dat diep door op jezelf en op jouw omgeving.  

 

'Als de oplossing ligt in wat je weet, dan had je het al opgelost' 

De kracht van paarden

Paarden hebben enorme voelsprieten voor hoe wij ons diep vanbinnen voelen. De zachtheid van een paard die jou komt steunen is voor veel mensen een fijne ervaring. Praten is niet nodig en je komt gemakkelijker bij je gevoel. Weggestopte emoties kunnen zo op hun eigen tempo een plekje krijgen. Het zien van een paard dat jouw gedrag spiegelt geeft veel impact. Het effect werkt dan ook weken na de sessie nog door.

Waarom werkt een sessie met paarden zo snel?

Paarden zijn meer aanwezig in het moment en in afstemming met hun omgeving. Door hun aanwezigheid en de directheid waarmee ze jou spiegelen kom je meteen bij de kern en weet je al na één sessie wat jij nodig hebt om verder te komen.

Opstellingen met paarden

Met een opstelling maken we zichtbaar en voelbaar wat je onbewust meedraagt. Van jezelf, maar ook uit je familie. Dit kan met behulp van objecten zoals pionnen, die een persoon of situatie vertegenwoordigen. Echter de paarden resoneren ook sterk met de energie die voelbaar wordt in een opstelling. Zij spiegelen personen, situaties of jouw gedrag hierin.  

Wat doen opstellingen?

Door jouw situatie in de ruimte visueel te maken, kun je beter voelen welke impact deze situatie op jou heeft.  Vervolgens kun je zelf ervaren of je iets wilt veranderen en wat dat voor je doet. De paarden spiegelen direct of het zuiver is of dat het uit je denken komt. 

Recensie: “Ik heb via Joyce & haar paarden hulp gevraagd omtrent een probleem in het gezin. In de sessie hebben we hier aan gewerkt en ik ben anders naar huis gegaan.”

Eigenlijk hebben we met 1 sessie het door mij gewenste resultaat bereikt!! In het nagesprek hebben we het kort besproken en heb ik vragen gesteld of problemen van andere aard ook met inzet van paarden en opstellingen aangepakt kunnen worden. Er zijn nu 2 andere “problemen” die ik ook zeker met behulp van Joyce en haar paarden ga aanpakken.