Menu Sluiten
systemisch werken met paarden

Systemisch werken met paarden en paardencoaching 

Specifiek aan mijn werkwijze is, systemisch werken met paarden, ook bekend als paardencoaching. Enkel is er qua aanpak en werkwijze wel verschil per aanbieder. Bij mijn systemische paardencoaching maak ik gebruik van opstellingen. Systemisch werken met behulp van en met paarden is een unieke en diepgaande methode die helpt om bij het onderbewustzijn te komen. Het paard reageert intuïtief zonder mening of oordeel op jouw onbewuste emoties, pijn en gevoelens. Door datgene wat ik zie te benoemen, help ik je bewust te worden van een patroon of een proces waar je in zit. 

‘Als de oplossing ligt in wat je weet, dan had je het al opgelost’ 

Met een systemische opstelling en met behulp van de paarden, geven we hier vorm aan. Zo wordt zichtbaar wat je onbewust met je meedraagt. Ook ervaar je welke plek je inneemt in jouw systeem en of die plek ook de plaats is die jou kracht geeft. De paarden resoneren uiterst zuiver met het systeem en kunnen in de opstelling personen of thema’s spiegelen. Zo kom je op diepere lagen in je onderbewustzijn, op plekken waarvan je niet eens wist dat ze er waren. Wanneer je daar een verandering aanbrengt, werkt dat diep door op jezelf en op jouw omgeving.

systemisch werken met paarden paardencoaching

Recensie: “Ik heb via Joyce & haar paarden hulp gevraagd omtrent een probleem in het gezin. In de sessie hebben we hier aan gewerkt en ik ben anders naar huis gegaan.”

Eigenlijk hebben we met 1 sessie het door mij gewenste resultaat bereikt!! In het nagesprek hebben we het kort besproken en heb ik vragen gesteld of problemen van andere aard ook met inzet van paarden en systemische paardencoaching aangepakt kunnen worden. Er zijn nu 2 andere “problemen” die ik ook zeker met systemisch coachen met behulp van Joyce en haar paarden ga aanpakken.

Systemische paardencoaching en werken met de paarden

Coachen aan de hand van paarden

Paarden hebben enorme voelsprieten voor hoe wij ons diep vanbinnen voelen. De zachtheid van een paard die jou komt steunen is voor veel mensen een fijne ervaring. Praten is niet nodig en je komt gemakkelijker bij je gevoel. Weggestopte emoties en trauma’s kunnen zo op hun eigen tempo een plekje krijgen. Het zien van een paard dat jouw gedrag spiegelt geeft veel impact. Het effect werkt dan ook weken na de sessie nog door.

Waarom werkt coaching met paarden zo snel?

Het is voor veel mensen moeilijk om ‘uit het hoofd te komen’. Paarden daarentegen zijn meer aanwezig in het moment en in afstemming met hun omgeving. Je kunt ze dan ook niet voor de gek houden. Door hun aanwezigheid en de directheid waarmee ze jou spiegelen kom je meteen bij de kern en weet je al na één sessie wat jij nodig hebt om verder te komen.

Systemische opstellingen met paarden

Met een opstelling maken we zichtbaar en voelbaar wat je onbewust meedraagt. Van jezelf, maar ook uit je (familie)systeem. Wie neemt welke plek in en is dat passend. Zo wordt zichtbaar waar bepaalde gevoelens, gedachten en overtuigingen vandaan komen. Ook worden patronen duidelijk en de verstrikkingen die zorgen dat het je niet lukt om je gedrag te veranderen hoe graag je het ook wilt.

Wat zijn opstellingen?

Deze bestaan uit alledaagse objecten (of personen ‘representanten’) die een persoon of een situatie uitbeelden. Door deze objecten of personen in de ruimte te plaatsen (“op te stellen”), kun je beter voelen wat deze persoon en/of situatie voor jou betekenen. En welke invloed ze hebben op jouw denken en handelen. Vervolgens kun je zelf ervaren of je iets wilt veranderen en wat dat voor je doet.

systemische paardencoaching