Menu Sluiten

Systemische werkwijze

ZIELSWERK MET PAARDEN

Paarden fluisteren: ‘Ik zie je’. Ze voelen en reageren op jouw innerlijke kern, geven jou de kracht om naar binnen te kijken en wijzen jou een pad naar heling. Werken met de paarden geeft ons inzicht in onze diepste pijnen en waar we als persoon kunnen groeien. Ze brengen ons naar een dieper niveau van bewustzijn. Hier kunnen we samenwerken om heelheid en ontwikkeling te bereiken met een volwaardig leven als ons doel. In zachtheid zonder oordeel en vanuit liefde precies dat aanraken wat aandacht en energie nodig heeft.

Waarom met paarden werken?

  • Paarden liegen niet. Paarden fungeren als een spiegel voor de mens en weerspiegelen de eerlijke, ongefilterde waarheid over wie je bent (je identiteit) en hoe je ‘opdaagt’ (je houding, je aanwezigheid, je communicatie, je mindset).
  • Paarden zetten het volume hoger. De hoeksteen van persoonlijke ontwikkeling is zelfbewustzijn. Bewustzijn is als een licht dat alles verlicht wie je bent, al je grootsheid, al je verhalen, al je angsten, alles van jou. Interactie met paarden zet het licht vol aan, waardoor je bewustzijn de ultieme kans krijgt om te groeien.
  • Paarden leven in het NU. Paarden geven onmiddellijke feedback door. Je leert dat je in staat bent om je energie onmiddellijk te veranderen, en met die verandering veroorzaak je onmiddellijk een andere actie of reactie.
  • Integriteit is belangrijk. Paarden uiten duidelijke frustratie wanneer verwachtingen of richting inconsistent zijn. Paarden gedijen goed met duidelijke grenzen.
  • Energie is belangrijker dan woorden. Paarden spreken niet, ze communiceren met een duidelijke energetische intentie, uitgedrukt in lichaamstaal. Op dezelfde manier reageren ze alleen als een verzoek energetisch in lijn is met de actie.
  • Diepe verbinding is een universeel verlangen. De band tussen paarden en mensen heeft zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld. Ervaar ‘ware eenheid’ terwijl je fysiek, emotioneel en spiritueel op één lijn komt met jezelf en het paard.

'Als de oplossing ligt in wat je weet, dan had je het al opgelost' 

Familie opstellingen met paarden

Met een opstelling maken we zichtbaar en voelbaar wat je onbewust meedraagt. Van jezelf, maar ook uit je familie. Dit kan met behulp van objecten zoals pionnen, die een persoon of situatie vertegenwoordigen. Echter de paarden resoneren ook sterk met de energie die voelbaar wordt in een opstelling. Zij spiegelen personen, situaties of jouw gedrag hierin. Wanneer we met een groep zijn werken we ook met elkaar en kun je gevraagd worden als representant. Hier haal je ook altijd iets voor jezelf uit en geeft je tegelijk een kijkje in de rol die je vertegenwoordigt. Zo kun je een persoon representeren, een blokkade of een thema zoals eigenwaarde. 

Door jouw situatie in de ruimte visueel te maken, kun je beter voelen welke impact deze situatie op jou heeft.  Vervolgens kun je zelf ervaren of je iets wilt veranderen en wat dat voor je doet. De paarden spiegelen direct of het zuiver is of dat het uit je denken komt. 

Recensie: “Ik heb via Joyce & haar paarden hulp gevraagd omtrent een probleem in het gezin. In de sessie hebben we hier aan gewerkt en ik ben anders naar huis gegaan.”

Eigenlijk hebben we met 1 sessie het door mij gewenste resultaat bereikt!! In het nagesprek hebben we het kort besproken en heb ik vragen gesteld of problemen van andere aard ook met inzet van paarden en opstellingen aangepakt kunnen worden. Er zijn nu 2 andere “problemen” die ik ook zeker met behulp van Joyce en haar paarden ga aanpakken. Ksenija Boiko