Menu Sluiten

Review Hogeschool zeeland

Op 9 en 16 januari j.l. heeft Joyce Puister in Grijpskerke, ons een inkijk gegeven in haar werk. Tot twee keer toe is een bevlogen groep Flexibele Deeltijd P-fase studenten Social Work van de HZ verwelkomt door Joyce, Kotina en Ava. Koffie, thee, biologische koeken en blauwe bessen hoorden daar bij. Collega Desiree Seen en ik mochten daar ook bij zijn.

Kotina, een vriendelijke merrie van 4 jaar oud en Ava, een speels Duitse herder werken samen met Joyce om gevoelens, gedrag en houding helpen te vertalen. Paarden zijn zeer sociale en gevoelige dieren die onder andere spanning erg goed oppikken en deze spiegelen. Joyce vertaalt dit spiegelen en vraagt daarbij door om een bepaald thema bloot te leggen.

Joyce heeft zelf de opleiding Social Work op de HZ in Vlissingen gevolgd en met haar ruime ervaring in het werkveld in combinatie met haar kennis van paarden is zij nu al een aantal jaren zelfstandig ondernemer. Doel van onze samenwerking was om de studenten een inkijk te geven in deze vorm van hulp en het brede werkveld en mogelijkheden die Social Work te bieden heeft.

Een aantal van de studenten heeft zichzelf kwetsbaar opgesteld en is het contact met Kotina en ook Ava aangegaan. Bijzonder om te zien en te ervaren dat Joyce, doormiddel van wat Kotina haar laat zien, vrij snel tot een bepaalde kern weet te komen.

Wij kijken terug op 2 mooie dagen.

Raldo in de Weij – Docent aan de Social Work opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *