Menu Sluiten

Single in familietijd

De decembermaand heeft weer zijn intrede gedaan. De meest confronterende maand als je single bent maar je liever samen zou zijn. In december vieren we de knusse gezelligheid van het gezinsleven. De donkere maanden worden overal verlicht door lampjes. Samen de kerstboom versieren en genieten van een feestmaal met de familie. Maar als je alleen bent dan wordt dit extra benadrukt. Niet samen versieren, geen gezellig feestmaal bij (schoon)familie. Je komt overal alleen aan, en je gaat overal alleen weg.

Hoewel er genoeg mensen liever single blijven zijn er ook een hoop die zichzelf liever in een relatie zien. Toch is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Zelfs als je al je zaken goed op orde hebt. Je hebt een huis, een baan, sociaal leven, eigenlijk is alles er. Alleen die levenspartner ontbreekt. Hoe komt het toch dat het jou niet lukt om iemand te vinden of een relatie te laten slagen?

Relaties blijven mislukken

Een relatie is hard werken. Voor sommige bij de start en voor anderen om de relatie in leven te houden. Wanneer je samen bent heb je te maken met 2 individuen met hun eigen rugzakje die ze meebrengen in de relatie. Je spiegelt (onbewust) elkaar en reageert vanuit je eigen gevoel. Dit kan je veel leren als je daar voor open staat. Echter het kan ook voor veel uitdaging zorgen. Iedereen die een relatie heeft of had, heeft hier wel eens mee te maken gehad. Maar er is ook een groep mensen die dolgraag een relatie wil en waarbij dit gewoonweg niet lukt. Ze kunnen niemand vinden die bij hun past en als er dan eindelijk iemand is dan strand de relatie al snel weer. Ik kan erover meepraten.

Voor het eerst in mijn leven heb ik een lange relatie met iemand die perfect bij mij past. We hebben samen een leuk gezinnetje. Maar zo was het een hele lange tijd niet. Mijn relaties waren altijd drama. Zelf hield ik het vaak niet uit met de mensen die helemaal voor mij wilden gaan. Echter andersom werd ik afgewezen door de personen die mij wel interesseerden. En vaak zonder enige waarschuwing of reden. Dan stond ik gewoon ineens voor een dichte deur. En dan jaren later als ik die persoon nog eens tegenkwam dan kreeg ik een opmerking van ‘ja het lag echt niet aan jou hoor’. Oké maar waaraan dan wel, daar had niemand een antwoord op.

Single voor het leven

Ja leuk dat je alles zo goed voor elkaar hebt. Je ziet er niet onaardig uit en bent bereid om helemaal voor een geliefde te gaan. Je zou ze alles willen geven en de beste partner ooit zijn. Soms kom je een ongelukkig persoon tegen. Iemand die een partner heeft die geen interesse toont of moeite doet. Die misschien zelfs onaardig is of een zooitje maakt van zijn leven. Je vraagt je af hoe het toch kan dat deze mensen nog steeds een partner hebben. En jij met al je goede intenties ziet niemand staan. Wat is dat toch? Waarom blijven die partners terwijl ze ongelukkig zijn, waarom stoppen ze al die moeite in zo iemand en kiezen ze niet voor een leukere partner zoals jou.

Ik weet het nog zo goed, de lieverds. Vreselijk, ze wilden alles voor me doen. Ik kon er helemaal niks mee. En nu heb ik de grootste lieverd van allemaal. Hij gunt en geeft me alles. Maar 10 jaar geleden had ik dat absoluut niet aan kunnen nemen. Het zei alles over mij en niks over de partners. Net zoals ik interesse had in bepaalde personen die mij niet zagen staan ofwel afhaakten. Nu begrijp ik pas echt waarom en heb ik het antwoord gevonden wat zij zelf niet eens konden geven.

Partnerplek is bezet

Er is genoeg informatie te vinden tegenwoordig over structuren van relaties of partnerschap. Het is algemeen bekend dat er vaak een link met de vader of moeder is. Ook zijn er ruimschoots datingsite, koppelmechanismen waarbij de perfecte kandidaat voor jou geselecteerd wordt op basis van eigenschappen of interesses. Allemaal leuk en aardig maar wat heb je daar aan als je jezelf emotioneel al weggeven hebt. Dan is het niet een kwestie van hoe vindt ik een partner maar meer van hoe zorg ik dat ik weer plek heb voor een partner. En begrijp me niet verkeerd het gaat er dus niet om of je in een relatie zit, verliefd bent op iemand of iets soortgelijks. Het gaat erover dat je emotioneel al verbonden bent aan iemand als partners. Vaak is dit een vader of moeder, maar het kan ook bijvoorbeeld een overleden partner zijn.

Recent heb ik nog de eer gehad om dit te mogen aanschouwen in een sessie. Iemand met een overleden partner die na vele jaren nog steeds emotioneel verbonden was met de overledene. Daardoor was de partnerplek bezet en bleef de persoon single. Hoewel het gek klinkt komt dus ook de relatie met vader of moeder vaak voor. In het echte leven heeft dit geen betekenis, het is puur emotioneel. In een opstelling wordt dit prachtig zichtbaar. Zo kwam ik er door mijn werk ook achter dat ik al die tijd mijn partnerplek bezet hield. De geïnteresseerden die koste wat kost ervoor wilden gaan daar had ik geen plek voor, het verstikte me. Geïnteresseerden die wel wilden maar voelden dat er geen plek was haakten onbewust af. Wat overbleef waren degenen die mij niet wilden en zo hield ik mijn patroon in stand. Tot ik het met de paardencoaching overwon. Daarna veranderde alles.

Ben jij single, heb je al van alles geprobeerd maar lukt het je maar niet om een leuke partner te vinden. Of vindt je ze wel maar haken ze om onverklaarbare reden telkens weer af? En wil jij wel eens weten hoe dat nou komt. Samen met de paarden stellen we jouw partnerplek op en maken we zichtbaar wat er onbewust met jou meeloopt. Benieuwd? Neem dan Contact op voor een sessie met de paarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.