Menu Sluiten

Je doelen bereiken zonder moeite

doelen

Soms kan ik mijzelf wel achter het behang plakken. Gister lag ik in bed in dan heb ik de neiging om veel dingen te overdenken. Ik dacht aan al het moois wat op mijn pad komt. Gewoon zomaar vanzelf. Dat is niet helemaal waar want ik zet ook intenties, ik hou mijn doelen voor ogen en werk aan mijzelf om ook dit aan te trekken. Dus ergens doe ik er zeker wat voor. Maar tegelijk is het ook gewoon veel in ‘flow’ zijn of meebewegen met het leven en doen wat goed is voor mij. En wanneer al die dingen waar ik van droom dan zonder moeite op mijn pad komen dan kan ik ze toch moeilijk aannemen.

Het voelt een beetje als fietsen met de wind in je rug. Ik weet nog goed als jong meisjes dat ik veel moest fietsen, en vaak ook nog tegen de wind in. Vreselijk vond ik dat. Dan kwam je helemaal oververhit, bezweet met een rood hoofd aan op je bestemming. Veelal met doorweekte kleding omdat ik te dwars was om een regenpak aan te doen. Maar goed je had je bestemming bereikt en ook al had het veel moeite gekost dat had je toch maar mooi gedaan!

Hoe je er komt

Voor mij spiegelt dat fietsen perfect het leven wanneer je hard werkt en er moeite voor moet doen. Ik heb vanuit huis geleerd hard te werken. Dus ik ging hard werken, en nog harder werker. En wat leverde het mij op; een rooie kop en een burn-out. Nu doe ik het tegenovergestelde. Ik geniet, ben dankbaar heb vertrouwen en laat het leven naar mij toekomen. Alsof ik met mijn fietsje over de weg vlieg. Ik trap een beetje mee maar de wind doet het meeste werk en zo kom ik vrolijk en vol energie aan op mijn bestemming. Toch iedere keer weer als ik dan op de bestemming aankom dan heb ik het gevoel dat ik er niet hard genoeg voor gewerkt heb. Grappig is dat hè, als alles dan op mijn pad komt dan vind ik dat ik er niet hard genoeg voor gewerkt hebt, dat ik het niet verdiend heb.

Op sommige dagen dan kan ik het niet laten en ga ik toch tegen die wind in fietsen. Vol weerstand en frustratie. Dan doe ik keihard mijn best maar werkt niks mee. Ik kom uiteindelijk aan op mijn bestemming maar ik heb geen energie meer over. Alles heb ik onderweg op weggegeven en hoewel ik trots kan zijn op mijn hard werken mist het zijn doel.

Makkelijk mag ook

Terwijl ik dit schrijf besef ik mij heel goed waarom het voor mij zo lastig is om toe te staan dat het makkelijk mag gaan. Ik heb geleerd dat ik er hard voor moet werken. Dat is hoe het hoort. Kortom als iets makkelijk gaat dan heb je niet genoeg je best gedaan. Dat van A naar B gaan op meerdere manier kan maakt niet uit. Dat je toch wel op je bestemming komt, of het nou makkelijk ging of niet, ook dat telt niet. De manier is belangrijker als het doel. En natuurlijk zit dat vooral in mijn hoofd.

Toch zit er wel degelijk een cruciaal verschil. Want hoe ik aankom op mijn bestemming heeft wel invloed. Als ik namelijk geen energie meer over heb om verder te gaan wat heeft het dan voor nut. Ik ga met een doel naar mijn bestemming. Simpel voorbeeld, ik wil graag klanten voor mijn bedrijf. Dat is een bestemming en één van mijn doelen daarin is om mensen te inspireren en te leren hoe ze net als mij hun leven in flow kunnen leven. Dan kan ik zoals ik altijd deed mijn doelen achternajagen en keihard werken. Dat kost mij veel energie, geeft veel frustratie. En als ik dan die klanten heb maar uitgeput ben wat heb ik mijn klanten dan nog te bieden, welk voorbeeld geef ik ze dan? Dus in plaats van hard werken focus ik op mijn doelen, ik werk aan mijzelf en mijn bedrijf vanuit ontspanning en dankbaarheid en vooral heel veel vertrouwen. Tegelijk geniet ik van alles wat ik tegenkom onderweg. En dan kom ik uiteindelijk ook aan op mijn bestemming maar wel met energie, plezier en ben ik automatisch die inspiratiebron. Dan heb ik de energie om ook te werken met mijn klanten en verder te gaan naar het volgende doel.

Geeft het leven jou voornamelijk tegenwind. Kom je wel op je bestemming maar heb je geen energie meer voor je doel of kun je er niet van genieten. En zou je graag de wind willen draaien zodat het in jouw voordeel gaat werken? Neem Contact op en ontdek waarom je vooral tegenwind ervaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.