Menu Sluiten

Waarom ik, Waarom jij

waarom

Je hebt je leventje prima voor elkaar maar toch ontbreekt er iets. Als je in de spiegel kijkt en jezelf ziet vraag je, je af waarom het jou niet gegund wordt. Wat is er mis met jou, is er eigenlijk wel iets mis? Je ziet de mensen om je heen. Ze bouwen allemaal een leventje op. Partner, huisje, boompje, kindje. Het is niet dat je ze dat niet gunt, in tegendeel zelfs. Maar je zou het jezelf ook zo gunnen. Maar waarom lijkt het of jij vergeten wordt.

Leegte

Ik zit er zelf warmpjes bij met een fantastische partner en 2 lieve dochters. Toch ken ook ik het gevoel wel van iets graag willen en dat het lijkt of het mij niet gegund wordt. En ook in mijn coachsessies kom ik dit veel tegen. Vooral bij vrouwen is de pijn enorm intens wanneer ze een kinderwens hebben. De grootste valkuil is vasthouden aan de angst. De angst dat het nooit gaat gebeuren. Je wilt zo graag dat het pijn doet. De gedachte die maar blijft herhalen ‘waarom ik, waarom niet bij mij’.

In een bepaalde levensfase krijg je er mee te maken. Iedereen om je heen lijkt wel zwanger of te gaan samenwonen. En daar zit jij dan in je eentje… schrijnend, de leegte die je op die momenten kan overvallen. Natuurlijk zijn vrienden en familie fijn maar dat is niet hetzelfde. Ik weet nog goed toen mijn 1e dochter geboren was. Bijna dagelijks hing ik in de telefoon met mijn moeder om te vertellen wat mijn dochter nu weer deed. Apetrots was ik als kersverse mama, alleenstaande mama. Ik had niemand om al die bijzondere kleine dingen mee te delen. Dus belde ik mijn moeder, maar toch is dat niet helemaal hetzelfde…

Waarom, wat doe ik verkeerd

Hoewel je diep vanbinnen misschien wel weet dat het je niet helpt om je af te vragen ‘waarom’ is er toch altijd dat stiekeme stemmetje. Anderen snappen het ook niet. “Je bent juist zo leuk“, vlot of sociaal. “Er is echt wel iemand voor jou” of “het komt echt wel goed“. Ja dat is makkelijk gezegd als je zelf een fijne relatie hebt. En hoe goed bedoeld ook, het helpt je niet echt. Maar je wilt niet zeuren of onbeleefd zijn dus je zegt dat alles vast wel goed komt.

Afleiding, veel ondernemen, sociale activiteiten, dat is allemaal leuk. Je komt genoeg in aanraking met andere mensen. Misschien probeer je, misschien probeer je wel te hard. Wat doe je verkeerd dat jij niet de juiste treft. Waarom ontmoet je niemand, waarom wijzen ze je af of waarom verlaten ze je? Aan jou kan het niet liggen, toch?! Sterk en onafhankelijk als je bent hou je, je hoofd hoog en ongemerkt komt er weer een steentje bij op je muur. Lief en zorgzaam naar anderen maar hoe lief ben je nou eigenlijk echt voor jezelf?

Wat dan wel

Zou je er invloed op kunnen hebben? Wat is jouw aandeel in het ontmoeten van de juiste partner. Wat heb je er voor over? Ben je bereid om jezelf aan te kijken of heb je de handdoek al in de ring gegooid… misschien ben je het vertrouwen kwijt, misschien overheerst de frustratie. Wat kan je er aan doen, niks toch! Toch?

Mijn persoonlijke ervaring is dat je wel degelijk invloed hebt. Ook in mijn werk heb ik al veel bijzondere veranderingen mogen aanschouwen. Er is altijd een keuze. Welke wil jij maken? Er is niemand die de antwoorden voor jou kan geven. Je zult ze zelf moeten vinden. Alleen jij hebt de sleutel tot jouw hart…

waarom

Ben jij toe aan die fijne relatie en ben je er klaar voor om daarvoor de relatie met jezelf onder de loep te nemen? Dan is een systemische opstelling met paarden zeker een aanrader om snel de antwoorden te vinden bij jezelf! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *