Menu Sluiten

Recensie paardencoaching

Recensie paardencoaching

“Ervaring paardencoaching met het thema relaties”. Mijn ervaring van een paardencoaching bij Joyce is al een tijdje geleden, maar het effect is er nog steeds.

Het ging over hoe ik in relaties sta en waarom deze vaak zo moeizaam verlopen en mislukken.  Toen  ik aan de paardencoaching met dit thema begon, dacht ik dat er niet zo veel nieuws te melden zou zijn, na al die jaren weet ik toch eigenlijk wel waar het wringt. Maar ik wou de kans niet laten schieten en begon  met Joyce en één van haar  lieve paarden: Siësta aan de coaching.  Joyce leidde de coaching mooi in d.m.v. duidelijke briefjes met teksten en opdrachten, dit gaf op een fijne manier richting en houvast. Op een gegeven moment gebeurde er van alles waarbij ik de lijn in het hele gebeuren kwijt raakte , het viel mij op dat Joyce alles mooi kan samenvatten en formuleren dus geen zorgen er werd goed! op mij gelet.  Het thema : ruimte innemen kwam duidelijk naar voren, hoe eng ik het vind om een plek voor mij zelf te hebben en niet aldoor de ander af te scannen of ik het wel goed doe.. dit liet Siësta mij duidelijk zien. Op dat moment stond ik er bij stil en later evalueerde ik het met Joyce en we kwamen tot de conclusie dat ik met kleine stapjes ga oefenen om meer ruimte in  te nemen voor mij zelf. Ik ging weg met een goed gevoel.  Thuis begon het eigenlijk pas door te dringen en ik bleef het moment waarop de dingen duidelijk werden voor me zien. En ook de emoties erbij te voelen . In het dagelijks leven was iedere keer dat ik mij in een positie begaf die mij aan dat moment deed denken een leermoment. Wauw!  Nu, na een tijdje merk ik dat ik er meer mag zijn van mijzelf dat ik niet meer op hoef te gaan in de ander maar dat er een punt is waarop ik er ben als individu en zo mij ook kan bewegen  in de situatie. zonder op te gaan in die situatie of in de ander. Dit maakt dat ik nu  veel gemakkelijker contact aan ga met anderen en situaties die ik eerst meed omdat ze me teveel “opslokten” nu wil aangaan. Hier ben ik erg blij mee, dank je wel Joyce voor de zuivere interpretatie van wat het paard liet zien  en voor je alertheid en Siësta een paard wat niet alleen voor de confrontatie zorgt maar ook heel lief en troostend de coaching afsloot.

*In verband met de privacy worden recensies anoniem gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *