Menu Sluiten

Review

Jaar in, jaar uit liep ik bij een psycholoog. Zij zorgde ervoor dat ik het “onkruid” kon maaien. Ik had mezelf geleerd om zodra het boven kwam alles weer omver te maaien. Het liefste liep ik in cirkels, veranderde ik niks aan het pad, doorbrak geen patronen en bleef in mijn comfortzone. Eind 2019 nam ik afscheid van haar. Er is na dat afscheid veel tijd overheen gegaan en ik ben mijzelf echt volledig verloren. Toen kwam ik Joyce tegen en ik voelde het direct; daar moet ik zijn. 

De open dag in juni 2021 gaf mij een denkbeeldig einde van de tunnel. Bijzonder welk gevoel me dat heeft opgeleverd. Iets wat ik koester en vooral de kracht dat toen de knop voor mij al is omgegaan. Ondanks dat ik het super eng vond om dichtbij de paarden te komen en mij kwetsbaar op te stellen. De hele setting (Joyce, de paarden, de omgeving en de kennismaking met haar werk) sprak mij enorm aan.

Begin juli 2021 ben ik gestart bij Joyce. Joyce is echt de beste mentor die ik mezelf kan wensen. Ze heeft een gouden intuïtie, fijne en rustgevende begeleidende stem en een luisterend oor waardoor ze je kan bieden wat je nodig hebt. Alleen wel als je er zelf 100% voor gaat. Voor theeleuten en wat klessebessen kun je beter thuis op de bank blijven zitten. In de bak staan, jezelf gespiegeld zien in de paarden, geconfronteerd worden met je verleden, heden en toekomst en letterlijk en figuurlijk door het stof gaan = KEIHARD werken.

Dankbaar dat Joyce mij door haar werk heeft laten zien dat je “onkruid” het beste kunt bestrijden door naar de kern te gaan en het bij de wortel weg te halen. Ze kan niet toveren, het is een blijvend leerproces. Ze laat je inzien, met een denkbeeldige schouderklop en af en toe een schop onder je billen, waar de mogelijkheden liggen om te groeien. Aankijken wat je voelt in je lijf, bij het gevoel blijven en daarmee het zelf herstellend vermogen van je lichaam aanspreken en stimuleren. 

Dankbaar voor de inzichten, bewustwording, tranen van opluchting, last van mijn schouders, een glimlach van oor tot oor aan het eind van een sessie. Maar vooral de mentale vrijheid die ik, door me kwetsbaar open te stellen, heb kunnen creëren!

Evelien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *