Menu Sluiten

Niet blijven hangen in het verleden maar zijn in het heden en bewegen richting de toekomst

Ons leven is een bijzondere reis. Iedereen staat op een ander punt in zijn of haar leven en heeft iets anders nodig. De enige die kan voelen wat jij nodig hebt dat ben JIJ! Maar om bij dit gevoel te komen moet je wel in verbinding zijn met jezelf. Met behulp van deze vorm van paardencoaching kun jij weer in verbinding komen met jezelf.  

Om samen met mij en de paarden in contact met jezelf gaan vraagt veel moed. Echter de glimlach die je ervoor terug krijgt is het zeker waard.  

Paardencoaching
Het natuurlijke gedrag van paarden is een fijne manier om inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag. Zonder mening of oordeel spiegelen ze van nature de mens. De zachtheid van een paard die jou komt steunen is voor veel mensen een fijne ervaring. Praten is niet nodig en je komt gemakkelijker bij je gevoel. Weggestopte emoties en trauma’s kunnen zo op hun eigen tempo een plekje krijgen. Het zien van een paard dat jouw gedrag spiegelt heeft veel impact. Het effect werkt dan ook weken na de sessie nog door.

Opstellingen
Met een opstelling maken we zichtbaar wat je onbewust meedraagt. Zo kom je er snel achter waar bepaalde gevoelens, gedachten en overtuigingen vandaan komen. Ook wordt helder waarom het je niet lukt om bepaald gedrag te veranderen. Wanneer we de daadwerkelijke oorzaak blootgelegd hebben kun je zelf kiezen of je het wilt veranderen. In de opstelling kun je meteen ervaren wat je wilt. Het fijne van deze methode is net als bij de paardencoaching dat we werken op gevoelsniveau. Je hoeft dan ook niks meer te vertellen dan de belangrijkste feiten. 

Recensie: “Ik ging weg met een goed gevoel.  Thuis begon het eigenlijk pas door te dringen en ik bleef het moment waarop de dingen duidelijk werden voor me zien. En ook de emoties erbij te voelen. In het dagelijks leven was iedere keer dat ik mij in een positie begaf die mij aan dat moment deed denken een leermoment.”

Specialist in systemische paardencoaching

In de wereld van het coachen met inzet van paarden zijn veel verschillen. Ik vergelijk mijn manier van werken vaak met een ijsberg omdat het verder gaat dan het denken of het gedragsniveau.

Het deel dat boven het wateroppervlak uitsteekt is je bewustzijn, je denken, dat wat je kunt zien, wat je weet. Echter daaronder zitten meer lagen die je niet kunt zien. Je onderbewuste, je familiesysteem, de ziel. Deze laag brengt je een totaal ander perspectief. Het lastige is dat deze laag onzichtbaar is, diep verborgen in jouw onderbewustzijn. Pas wanneer je het kunt zien kun je ermee werken.

Als de oplossing ligt in wat je weet dan had je het al opgelost  – Joyce Puister –

Paarden zijn extreem goed afgestemd op deze diepere laag. Zij laten zien wat er bij jou zichtbaar mag worden. Ben jij er klaar voor om een duik te nemen in jouw onderbewustzijn?!

Recensie 15-08-2018 “Ik heb Joyce & haar paarden de hulp gevraagd omtrent een probleem in het gezin. In de sessie hebben we hier aan gewerkt en ik ben anders naar huis gegaan.”

Eigenlijk hebben we met 1 sessie het door mij gewenste resultaat bereikt!! In het nagesprek hebben we het kort besproken en heb ik vragen gesteld of problemen van andere aard ook met inzet van paarden en systemisch coachen ook aangepakt kunnen worden. Er zijn nu 2 andere “problemen” die ik ook zeker met systemisch coachen met behulp van Joyce en haar paarden ga aanpakken.