Menu Sluiten

 * Als de oplossing ligt in wat je weet dan had je het al opgelost *

Specifiek voor mijn manier van paardencoaching is het gebruik van opstellingen. Systemische paardencoaching is een unieke en diepgaande methode die helpt om bij je onderbewustzijn te komen. Het paard reageert intuïtief zonder mening of oordeel op jouw onbewuste emoties, pijn en gevoelens. Door datgene wat ik zie te benoemen, help ik je bewust te worden van een patroon of een proces waar je in zit. Met een opstelling kunnen we hier vorm aan geven en zo wordt zichtbaar wat er onbewust met je mee loopt. Ook kun je ervaren welke plek je inneemt in jouw systeem en of dat de plek is die jou kracht geeft. De paarden resoneren uiterst zuiver met het systeem en kunnen in de opstelling personen of thema’s spiegelen. Zo kom je op de diepste lagen waarvan je niet eens wist dat ze er waren. Wanneer je daar een verandering aanbrengt werkt dat diep door op jezelf en op jouw omgeving.

Systemische paardencoaching

Recensie 15-08-2018 “Ik heb Joyce & haar paarden de hulp gevraagd omtrent een probleem in het gezin. In de sessie hebben we hier aan gewerkt en ik ben anders naar huis gegaan.”

Eigenlijk hebben we met 1 sessie het door mij gewenste resultaat bereikt!! In het nagesprek hebben we het kort besproken en heb ik vragen gesteld of problemen van andere aard ook met inzet van paarden en systemische paardencoaching ook aangepakt kunnen worden. Er zijn nu 2 andere “problemen” die ik ook zeker met systemisch coachen met behulp van Joyce en haar paarden ga aanpakken.

Meer recensies zijn te vinden bij https://joycepuister.nl/blogs-vlogs/

Paardencoaching

Paarden hebben enorme voelsprieten voor hoe wij ons diep vanbinnen voelen. De zachtheid van een paard die jou komt steunen is voor veel mensen een fijne ervaring. Praten is niet nodig en je komt gemakkelijker bij je gevoel. Weggestopte emoties en trauma’s kunnen zo op hun eigen tempo een plekje krijgen. Het zien van een paard dat jouw gedrag spiegelt geeft veel impact. Het effect werkt dan ook weken na de sessie nog door.

Waarom werkt paardencoaching zo snel?

Het is voor veel mensen moeilijk om ‘uit het hoofd te komen’. Paarden daarentegen zijn meer aanwezig in het moment en in afstemming met hun omgeving. Je kunt ze dan ook niet voor de gek houden. Door hun aanwezigheid en de directheid waarmee ze jou spiegelen kom je meteen bij de kern en weet je al na één sessie wat jij nodig hebt om verder te komen.

Opstellingen

Met een opstelling maken we zichtbaar en voelbaar wat je onbewust meedraagt. Van jezelf, maar ook uit je (familie)systeem. Wie neemt welke plek in en is dat passend. Zo wordt zichtbaar waar bepaalde gevoelens, gedachten en overtuigingen vandaan komen. Ook worden patronen duidelijk en de verstrikkingen die zorgen dat het je niet lukt om je gedrag te veranderen hoe graag je het ook wilt.

Wat zijn opstellingen?

Deze bestaan uit alledaagse objecten (of personen ‘representanten’) die een persoon of een situatie uitbeelden. Door deze objecten of personen in de ruimte te plaatsen (“op te stellen”), kun je beter voelen wat deze persoon en/of situatie voor jou betekenen. En welke invloed ze hebben op jouw denken en handelen. Vervolgens kun je zelf ervaren of je iets wilt veranderen en wat dat voor je doet.

systemische paardencoaching