Menu Sluiten

Leven met Joy

Je staat vol in het leven en dan slaat het noodlot toe. Je verliest een dierbare en vanaf dat moment staat je leven stil. Hoewel jouw leven stilstaat gaat alles om je heen door. Jij moet door. Er wacht een heel leven op je. Er zijn anderen die jou nodig hebben. Fysiek ga je door maar vanbinnen ben je als verdoofd. Je kunt niet meer genieten. Waar je ook gaat, wat je ook doet. Altijd draag je die diepe pijn met je mee.  

De pijn is zo groot, niemand die het zal begrijpen. Dus je houdt het voor jezelf. Je omgeving weet ook niet zo goed hoe ze op je moeten reageren. Na al die tijd ben je er toch wel eens overheen. Het leven gaat door zeggen ze, maar niet voor jou. Feestdagen zijn beladen. Relaties veranderen. Je wordt gemist door je omgeving. Werk en vrije tijd worden ingekleurd met het verdriet.

Hoe fijn zou het zijn als:

 • Als je een partner verloren hebt dat je weer een nieuwe relatie aan kunt gaan?
 • Wanneer je als ouders een kind verloren hebt dat je andere kinderen onbezorgd opgroeien omdat ze voelen dat het goed met je gaat.
 • Dat het verlies van je broer of zus je niet constant meer in je gedachten zit.

Verlies heeft zo een grote impact. Het werkt door op vele lagen en zelfs vele generaties als het diep weggestopt wordt. Wanneer je er onbewust mee verbonden raakt kan dit jouw leven ook verzwaren. Je kunt niet echt genieten omdat er altijd een zwaarte op je rust. Je ervaart een gevoel dat je doorgaat voor anderen maar voor jou hoeft het allemaal niet.

Zou jij ook weer willen voelen:

 • Dat jij in de ochtend opstaat en zin hebt in de dag?
 • Hoe waardevol jij bent en dat je hier bent met een reden?
 • Dat het leven niet zwaar hoeft te zijn?

Een persoonlijk interview met afscheidsfotograaf Gwendolyn Pieters

Zo deelt ze over hoe ze meerdere sessie mocht aanschouwen en hoe ze dit zelf ervaren heeft. De stap die zij zette en de impact die het heeft gemaakt op haar leven. “Wat ik echt nog heel levendig kan herinneren is dat zodra ik daar uit stapte ik mij veel lichter voelde. Dat ik dus echt dat oké ik draag dus de hele tijd iets bij me wat dus helemaal niet van mij is…”

 Het interview

Er wordt hard gewerkt aan een compleet nieuw aanbod helemaal gericht op verlies. De mogelijkheden krijgen langzaam vorm en daarom alvast een tipje van de sluier en waar je, je nu al voor kunt inschrijven! 

Verbindingsdag

Als familie kun je een groot verlies ervaren. Deze verbindingsdag staat in het teken van het verlies binnen jullie familie.  Er is ruimte voor ieder om te delen. De verbinding aangaan met elkaar en ook met de overledene. Zodat het gevoel mag ontstaan dat het de overledene goed vergaat en deze persoon een kracht mag worden die je meedraagt. Alle emoties van verdriet, schuldgevoel, onmacht etc. mogen gevoeld en losgelaten worden. Zodat er ontspanning ontstaat en acceptatie. Waar eerder de zwaarte een grote stempel drukte op jullie samenzijn mogen jullie voelen hoe jullie dit samen mogen dragen en dit een diepe verbinding binnen jullie familie brengt. Waardoor er ruimte komt voor ieder om zichzelf toe te staan verder te mogen gaan en te mogen genieten van het leven.  

Datum in overleg. Invulling van de dag wordt afgestemd op de groepssamenstelling en jullie wensen. De paarden en opstellingen zullen standaard onderdeel uitmaken van deze dag. Verder wordt er gezorgd voor een heerlijke lunch, drinken en versnaperingen. Stuur een mail met het aantal personen en leeftijden, welke datum en jullie wensen. 

Themadag verlies

Verlies heeft vele vormen. Waar de ene persoon een partner verliest, verliest die ander zijn beste vriend. Er zijn ouders die te maken krijgen met het verlies van een kind en kinderen die een ouder verliezen. Elk verlies is groot en persoonlijk. Met elkaar delen is zo fijn  omdat er niemand beter begrijpt hoe jij je voelt dan iemand die hetzelfde meegemaakt heeft. 

Tijdens deze dag duiken we met een kleine groep in het verlies dat ieder meedraagt. Zodat je kunt voelen dat je niet alleen bent. We gaan gevoelsmatig contact leggen met jouw dierbare. Een kans om te zeggen wat je zo graag nog wilde zeggen, een symbolisch loslaten. Pijn doorvoelen en de scherpe randen eraf halen. We gaan aan de slag met de paarden en de opstellingen. Daarbij ga je ook representant zijn voor anderen. Dit geeft je de kans om verlies vanuit een ander perspectief te ervaren. De zwaarte van het verlies gaan we omzetten in een kracht. Het gevoel van stilstaan in het leven ga je doorbreken. Je staat jezelf toe om weer te leven.  Ook wanneer je niet direct verlies hebt meegemaakt maar de zwaarte van verlies draagt vanuit je familie is deze dag een prachtige kans om die zwaarte los te gaan laten. 

Wil jij ook graag:

 • Weer die liefdevolle partner zijn?
 • Je kinderen een onbezorgd thuis geven?
 • Zonder schuldgevoel vertellen hoe fijn je dag was?

Gun jezelf dan deze diepgaande dag en kom weer in verbinding met jezelf. 

Thema’s

 • Partnerverlies
 • Kindverlies
 • Verlies van een broer of zus
 • Verlies van een ouder 
 • Verlies van een vriend of vriendin
 • Verlies in de familielijn
 • Verlies uit een zwaar verleden (oorlog, natuurramp, genocide etc.)

Deze dag is inclusief een heerlijke lunch, versnaperingen en drinken. Om mee te doen stuur je een mail met thema en voorkeur voor een dag. Datum gaat in overleg. Bij voldoende aanmeldingen ga ik het organiseren. Iedere themadag zal een andere invulling krijgen. Ik werk niet met een vaststaand programma, maar wat in flow ontstaat. De paarden en opstellingen staan centraal. Daaromheen werken we met verschillende aanvullingen. Geef je over en laat je verrassen door wat je op dat moment mag ontvangen.  

1-1 Traject Joy in life

Wat is jouw diepste verlangen in het leven? Weet je dat eigenlijk wel of wordt jouw leven gekleurd door zwaarte, verdriet of tegenslag. Hoe hard je ook probeert je wordt diep vanbinnen verteerd door het tragische verlies in jouw familie. Misschien ben je, je er niet eens bewust van of ga je het simpelweg uit de weg. Toch is er een deel in jou dat het aan wil gaan. Je weet niet hoe en je vindt het doodeng. Toch voel je dat je hier moet zijn en dit het juiste moment is. Je weet dat je niet verder komt als je het probeert te verzachten of uit de weg blijft gaan. Wat als je, je angst aangaat. Dat de zwaarte die je al zo lang meedraagt losgelaten wordt. Dat jij voelt hoe waardevol jij bent en het leven moeiteloos mag gaan. Jouw verlangen werkelijkheid wordt. Als je wilde reizen dat je de moed hebt om dat te gaan doen. Wanneer je een gezinnetje wil dat je kunt openstaan voor een leuke partner. Dat de carrière die jij voor jezelf ziet ineens binnen handbereik is.     

Wil jij op hele diepe lagen met jezelf aan de slag. Stap voor stap begeleid worden in het vinden van rust, acceptatie en plezier in het leven. Vanuit stilstand weer gaan bewegen naar vervulling in jouw leven. Het werkelijk maken van jouw diepste verlangens ongeacht wat anderen denken. In dit traject ga ik jou meenemen naar jouw onderbewustzijn en alles wat jij meedraagt wat ballast is ga jij loslaten. Zodat jij weer in verbinding komt en gaat voelen wat jij wilt. Het verlies beheerst niet langer jouw leven. De zwaarte overheerst niet langer jouw gevoel. Eindelijk kan jij weer jezelf zijn en doen wat goed is voor jou.

In dit traject krijg je:

 • 6 maanden begeleiding
 • Elk maand een individuele sessie met de paarden
 • Reflectieboek 

Dit traject is voor de echte doorzetter die een grote verandering wil aanbrengen in zijn of haar leven. Er zijn 2 plekken beschikbaar. Voel jij dat dit voor jou bestemd is neem dan contact op.

Toen ik me realiseerde dat ik niet gelukkig was en niet mijn eigen leven leefde heb ik de hulp van Joyce en de paarden gevraagd. De sessies hebben mij geholpen bij één van de meest ingrijpende beslissingen van mijn leven…

 Lees verder

Contact

06-81503525

Mail mij

Veel gestelde vragen

Ik heb angst voor paarden is dat een probleem?

Nee dat is geen enkel probleem. Vaak is het niet de angst voor paarden maar de angst voor het gevoel dat paarden oproepen. Dit kan een teken zijn dat je juist door een sessie met paarden veel gaat overwinnen. Tevens is het mogelijk om te werken met een afscheiding zodat je niet direct met het paard in contact hoeft te komen.

Ik heb niks met paarden, wat is het nut om met paarden een sessie te doen?

Een sessie gaat over jou en het paard is enkel een hulpmiddel in het spiegelen. Je hebt geen ervaring nodig of ‘iets met paarden te hebben’ omdat je niks met het paard hoeft te doen. Lees bij Werkwijze wat de meerwaarde is om een sessie met paarden te doen. 

Vanaf volgend jaar staat er een volledig nieuw aanbod. Op dit moment is het nog mogelijk om deel te nemen aan een individueel traject of een workshop in de huidige vorm. Vanaf 1 januari 2024 is dit niet meer mogelijk.

Individueel traject

Geen wachttijd, direct je 1e sessie inplannen?
Mail mij

Workshop

Om het eens te ervaren of als je met een groep komt met een specifiek thema. Vraag naar de mogelijkheden.
Mail mij

Traject Joy in life

Traject

Vanaf 2024 beschikbaar. Thema 'groot verlies binnen families'. Meer info volgt. Wil je nu al op de hoogte gehouden worden?
Mail mij