Menu Sluiten

Management onder vuur

Daar komen ze weer met van die prachtige oplossingen. Ze weten het allemaal beter. Zij kunnen het wel “even” oplossen voor je. Niet beseffend onder welke druk het management al staat. Het klinkt allemaal prachtig en je gelooft best dat het werkt. Alleen de vraag is of het ook werkt voor jou. Leuk die resultaten, allemaal heel interessant. Fijn dat er zoveel geld te besparen valt maar wie moet de verantwoordelijkheid straks afleggen als het toch niet zo mooi was als het klonk?

Dat er veel bedrijven onder grote druk staan is niet geheel onbekend. Dat personeel daar vaak mee heeft te kampen blijkt uit de hoge ziekteverzuim cijfers. En de management afdelingen die daar de verantwoording over dragen hebben een zware taak om iedereen tevreden te houden. En dan zijn er de bedrijfscoaches, vitaliteitsexperts of andere vormen van begeleiding die maar al te graag deze ‘problemen’ op willen lossen.

Belangen

Het valt nog niet zo mee om tussen wal en schip te zitten. De werkgever wil dit, het personeel wil dat. En dan heb je al die schakeltjes nog ertussen die opkomen voor de belangen van hun afdeling. Als manager ben je de schakel tussen iedereen, je hebt dan ook een behoorlijke verantwoordelijkheid. Werkgevers, werknemers, leidinggevenden, ze willen allemaal wat van je. En eigenlijk kun je het nooit goed doen met zulke tegengestelde belangen. Werkgevers willen dat het bedrijf goed loopt, geld besparen en geld verdienen, winst! Het personeel daarentegen wil een goed loon, fijne werktijden en plezier in het werk. Het is dan ook niet zo simpel om een brug te slaan tussen die 2. Maar toch lijkt het of niemand dat ziet.

Hoe zeer je ook je best doet het lijkt of ze altijd maar meer willen. En dan heb je het nog niet eens gehad over de klanten. Alsof dat nog niet genoeg is komt er ook nog een bedrijf dat jou wel even gaat vertellen wat er nodig is. Zij zijn de experts maar beseffen niet dat wat zij aanbieden feitelijk jouw werk is. En het daarmee dus wel erg beledigend is als zij beweren alles beter te kunnen. Allemaal leuk en aardig maar blijkbaar hebben ze nog niet in jouw schoenen gelopen!

Waardering en support

Hoe fijn zou het zijn om gezien te worden. Waardering voor jouw werk en ondersteuning zonder dat het overgenomen wordt. Dat jij kunt doen waar jij goed in bent en er tegelijk een beetje druk van ketel komt. Personeel dat weer respect krijgt voor je en daarmee ook kunnen zien wat je eigenlijk allemaal voor ze doet. Werkgevers die tevreden zijn omdat het bedrijf lekker loopt en de geldstroom goed is. Die niet in je nek lopen te hijgen omdat ze het volle vertrouwen hebben dat jij de juiste keuzes maakt.

Soms kan wat ondersteuning heel fijn zijn. Iemand die, aanvullende kwaliteiten heeft die een mooie samenwerking tot stand kunnen brengen. Een andere kijk zonder dat jouw visie negatief bestempeld wordt. En die ook oog heeft voor jouw zware taak en al het goede wat je al gedaan hebt.

management
Management

Wil jij graag het bedrijf optimaal laten presteren, vitaal personeel en tevreden klanten? Dan heb je een behoorlijke taak voor de boeg! Ik help je graag om dit te realiseren. Met een organisatie opstelling kun jij heel gemakkelijk zichtbaar maken waar er verbeterpunten zitten. Zodat we samen kunnen kijken welke oplossingen daar passend voor zijn en wat de beste methode is om dit aan te pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *