Menu Sluiten

Leiderschap met inhoud

Leuk dat je de baas bent maar betekent dat ook dat je een goede leider bent? Of je nou een bedrijf runt, verantwoordelijk bent voor een afdeling of simpelweg je eigen huishouden met kinderen en/of huisdieren. Leiding geven vraagt best wat kwaliteiten. Het is niet zo maar roepen wat iedereen moet doen. En prachtige complimenten geven zonder sturing is ook nietszeggend. Maar wat is leiderschap dan wel?

Delegeren en negeren

Je ziet ze vaak genoeg, mensen die echt ‘de baas’ zijn. Ze vertellen wat je moet doen en de meeste mensen geven daar gehoor aan. Simpelweg omdat er consequenties hangen aan ongehoorzaam zijn. Misschien kost het je baan, misschien krijg je ervan langs er zit in ieder geval een vorm van angst bij. Hoe jij je voelt en of jij er baat bij hebt dat is bij dit type leider niet belangrijk.

Echt leiderschap kun je het niet noemen alhoewel het vaak wel effectief is in doelen behalen. Er is duidelijkheid wat moet gebeuren en als dat niet gebeurd dan weet je ook dat je iets te wachten staat. Het geeft vaak wel een negatieve sfeer en er kunnen problemen ontstaan, zoals ziekteverzuim in bedrijven. Of in thuissituaties vormen van agressie en angst bij kinderen wat zich uit in bedplassen of ongewenst gedrag bijvoorbeeld.

leiderschap

Leiderschap zonder grenzen

De tegenhanger van het leiderschap van het bazige type is het softe type dat de goede vrede wilt bewaren en alles wil aansturen vanuit zachtheid. Een prachtige eigenschap die veel positiever is maar waar tegenover staat dat er weinig grenzen zijn. Er wordt simpelweg geen leiding gegeven. Er zijn geen kaders die veiligheid bieden of structuur geven. De leider wil in gelijkheid zijn wat heel nobel is maar vergeet daarbij dat een leider juist een belangrijke functie heeft namelijk: leiden!

Wanneer iemand de functie van leider heeft maar die niet uitvoert dan wordt een situatie gecreëerd waarbij het respect mist ofwel waar er niks gebeurd. Gevolgen zijn vaak dat de grenzen opgezocht moeten worden. Paarden (en kinderen!) zijn hier fantastische spiegels voor. Hoewel de bedoeling van dit type leider is, om een fijne sfeer te behouden, mist dit uiteindelijk ook vaak zijn doel en valt de groep uiteen.

Sturing en waardering

Wat maakt iemand dan wel een goede leider? Op welke manier stel je grenzen en zorg je dat doelen behaald worden zonder de ander het gevoel te geven dat je ‘een baas’ bent. Hoe waardeer je en krijg je een fijne sfeer maar weet iedereen wel waar zijn plek is en wat zijn taak is? Hiërarchie is essentieel voor een goede balans. Paarden zijn wederom goede voorbeelden hierin. In de kudde is er een duidelijke leider die geeft bescherming en zorgt voor de essentiële levensbehoeften. Zonder deze leider zou de kudde stuurloos zijn. Elk paard weet zijn eigen plek en taak en houdt zich daar aan. Als ze dat niet zouden doen dan ontstaat er onrust en mogelijk zelfs agressie.

Als je leiding geeft zouden dat dus ook belangrijke eigenschappen moeten zijn. Goed voor je mensen zorgen door aandacht te hebben en te voorzien in hun behoeften. Weet waar je plek is en durf die in te nemen. Zorg dat de rest ook hun plek weet met de bijbehorende taken anders komt er onbalans in het systeem. Geef je ze waardering voor hun werk maar durf je ook kritisch te zijn. Complimenten geven is fijn, maar zonder inhoud als je ze enkel maar geeft om iedereen te vriend te houden. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Maar de eigenlijke vraag is: durf jij een echte leider te zijn?!

leiderschap

Benieuwd naar jou leiderschapscapaciteiten of wil jij weten welk type leider jij bent? Kom dan eens bij de paarden in de bak staan en ervaar hoe zij jou spiegelen! Of neem gewoon je hele team, gezin of andere groep mee voor een gave teambuilding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *