Menu Sluiten

Een systemische familieopstelling met inzet en hulp van paarden

Loop jij in het dagelijkse leven keer op keer tegen dezelfde blokkade, thema of probleem aan? Je krijgt er maar geen inzicht in en vat op en weerhoud jou ervan voluit te leven. Tenslotte merk je dat je er echt veel last van ondervindt. Herken jij dit? Dan brengt een familieopstelling met paarden jou wellicht inzicht in de onbewuste patronen die daar ten grondslag aan liggen. Vaak zijn deze patronen en gewoontes onbewust jaren doorgegeven van generatie op generatie.

Familieopstelling met dieren

Een familieopstelling en de hulp van de paarden verbind jou met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf weer beweging kunt brengen in datgene wat vast zit. Eindelijk ga je aan de slag met wat zich steeds maar herhaalt in je leven. Op ons erf in Grijpskerke werken we met paarden en een hond tijdens de systemische familieopstelling. Dieren zijn sensitief en tonen duidelijk aan wat er gebeurt. Door dit te zien, komt het herkenbaar over bij degene die de coacchingsessie ondergaat. 

De dieren zijn vrij aanwezig in het werkveld waar we de systemische familieopstelling uitvoeren. In de opstelling spiegelen de paarden maar ook de hond de personen aanwezig. Er komen herkenbare emoties, gedragingen, ervaringen en blokkades naar boven. Soms ook onbewuste die binnen de oorspronkelijke familie, relaties, werk of andere systeem of groep aanwezig zijn of waren. Omdat vooral paarden heel gevoelig zijn, puur en in het hier en nu leven, reageren ze gelijk op innerlijke veranderingen en verschuivingen die tijdens de familieopstelling plaatsvinden. Zij wijzen aan als er iets of iemand ontbreekt of niet gezien wordt. Ze oordelen niet en hebben geen agenda om rekening mee te houden. Paarden zijn verbonden met het “onbewuste wetende veld “.