Elke dag ontmoeten we mensen, communiceren we en halen we er iets uit voor onszelf. Maar welke ontmoetingen zijn nou echt belangrijk? Ik denk dat elke ontmoeting telt! Want elke ontmoeting is een spiegel. Echter niet elke ontmoeting is het waard om je energie in te stoppen.

Een onverwachte ontmoeting

Zo kreeg ik laatst onverwacht de kans om te praten met iemand die me heel interessant leek en waarvan ik dacht dat die persoon mogelijk wel iets kon betekenen voor mij. Ik kwam er alleen al binnen 5 minuten achter dat het me totaal niks ging brengen. Voorheen zou ik vanuit mijn hoofd en de wens om deze persoon te spreken het gesprek voortgezet hebben. Maar wanneer je gevoel heel duidelijk zegt dat het je niks brengt waarom zou je er dan nog meer tijd en energie in stoppen? Soms kun je beter je verwachting of wens loslaten en je gevoel volgen. Ik liet het gesprek gaan en stelde me gewoon open voor wat me wel iets te brengen had. En dat kan soms uit onverwachte hoeken komen!

Later die avond zat ik namelijk te luisteren naar 2 sprekers van Gulliver-Trainingen in Breda en ik wist meteen: daar moet ik zijn! Ik volgde mijn gevoel en sprak ze later die avond aan. En wat een leuk gesprek hadden we! Ik wilde ze graag uitnodigen om eens kennis te maken met mijn werkwijze maar ik kreeg gewoon de kans niet. Ze waren meteen heel geïnteresseerd in mijn werk en ik werd uitgenodigd door Dennie om een interview te doen in zijn podcast ‘ongekend talent’. Dat had ik niet aan zien komen! Wat een gave ontmoeting! En daar hield het niet bij op. Want een 2 weken later zat ik daar in de studio voor de opname en ontmoet ik weer zo’n bijzonder mooi mens.

Van het een komt het ander

Voor we aan het interview begonnen mocht ik namelijk op de foto bij LINK fotografie. Wat een geweldige sfeer hing daar. Samen met Dennie en Wijnand voelde ik me zo positief, ja dit was echt een goede zet geweest! Mijn dag kon niet meer stuk en we waren nog niet eens begonnen. Wijnand ging met me aan de slag en toen ik mocht kijken was ik er letterlijk stil van (en dat komt niet zo vaak voor): WAUW! Ik wist niet dat ik zo op een foto kon staan…. hoe bijzonder dat Wijnand precies weet hoe je dat kan uitstralen wat je wilt dat mensen zien, het is zo puur. Enorme dankbaarheid dat ik mijzelf in zo’n pure vorm mocht zien en dat ik ook deze prachtige foto kreeg voor eigen gebruik.

Vervolgens zit ik aan tafel met Dennie, koptelefoons op, camera op ons gericht en de microfoon voor me neus. Even denk ik terug aan hoe ik hier beland ben. Wat als ik niet mijn gevoel gevolgd had? Dat ik mijn energie gestopt zou hebben in iets dat niet vruchtbaar was. Dan had ik misschien deze ontmoeting volledig over het hoofd gezien. En het had me al zoveel moois gebracht. We gaan van start met de podcast. Het is zo simpel om met Dennie te kletsen omdat we elkaar zo goed begrijpen. Bijna anderhalf uur later lijken er pas 10 minuten voorbij te zijn. Alles mag er zijn, de veiligheid om de diepte in te gaan en de ontspanning van een grapje om het lekker luchtig te houden. Het is fantastisch mooi hoe ook Dennie het verhaal achter de mens neerzet. En dat ik die kans ook kreeg om mijn verhaal bij hem te doen!

Wat geeft energie

Vol energie ga ik weer naar huis. Beseffend dat 1 simpele ontmoeting je zoveel kan brengen. De prachtige mensen die ik heb leren kennen. Die ieder op hun eigen manier de pure mens zichtbaar maken en dat ik één van die mensen mocht zijn. De prachtige foto die mij zichtbaar maakt op zo’n zuivere manier. De podcast die straks overal te zien en luisteren is en mijn verhaal en mijn werk zichtbaar maakt. Wat gaaf! Dus, welke ontmoeting telt? Voor mij degene waar je energie van krijgt! Dat je gevoel een huppeltje van enthousiasme maakt. De ontmoeting waarbij je, je ongemakkelijk voelt, die statisch is of waarbij je hoofd vooral overtuigt is dat het heel waardevol is… die kun je misschien maar beter zien als een waardevolle spiegel. Wat zegt het over jou en hoe ga je ermee om maar stop er vooral je energie niet in. Want wie weet wat het leven je brengt als je, je open stelt voor de mogelijkheden die er nog voor je liggen!

Nogmaals mijn enorme dankbaarheid voor Dennie van Gulliver-Trainingen https://gulliver-trainingen.nl/ en https://ongekendtalentpodcast.nl/

En voor Wijnand van LINK fotografie https://www.linkfotografie.nl/

Ben je nu wel een beetje nieuwsgierig geworden naar deze podcast dan kun je die hieronder beluisteren. En natuurlijk was de foto niet te missen maar als je zelf nou ook zo’n mooie foto wilt dan weet je nu dus waar je moet zijn!

https://podcastluisteren.nl/ep/Ongekend-Talent-Podcast-Joyce-Puister-Talent-33-Coaching-middels-paarden-or-familie-opstellingen