Systemische coaching & teambuilding voor bedrijven

Bedrijfsuitje

Op zoek naar een bedrijfsuitje dat niet alleen een positieve bijdrage levert maar ook leuk is? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Door middel van teambuilding met inzet van paarden kun je de dynamiek van het team snel naar de oppervlakte brengen. Dit is enorm waardevol omdat je bedrijf het beste functioneert als je team goed functioneert! Het is positief confronterend en laat daarmee zien wat er nodig is om samen nog beter een geheel te vormen.

Gezamenlijk gaan jullie aan de slag met wat opdrachten. Deze opdrachten kunnen we vooraf afstemmen op jullie behoeften. Zo zijn er verschillende opdrachten die bijvoorbeeld gericht zijn op samenwerking. leiderschap, kwaliteiten of assertiviteit. Natuurlijk is het belangrijkste element plezier maken! Het paard is tijdens de opdrachten vrij om aan te geven waar er spanning zit. Fijn aan het werken met paarden is dat zij de spanning ook meteen overnemen en loslaten. Hierdoor komt er direct meer ontspanning bij de persoon of het hele team. Verder is een paard ook goed in het aanvoelen van de groep. Wanneer de groep in harmonie is zal het paard dit spiegelen door mee te doen in de activiteiten. Echter wanneer de groep niet als groep werkt dan zal het paard dit ook spiegelen door niet mee te doen.

teambuilding met paarden bedrijfsuitjeteambuilding met inzet van paarden

Wij hebben een prachtige locatie te midden van de landerijen. Waar je door de sfeer alleen al tot rust komt. Daarnaast werken wij ook nauw samen met landgoed Twistvliet in Vrouwenpolder. Deze locatie is ook prachtig en uitermate geschikt voor grote groepen. Er is mogelijkheid voor lunch en/of diner. En in de landelijke schuren kun je genieten van een lekker hapje en drankje. Wil je naast de teambuilding met paarden ook graag nog iets anders aanbieden dan kan dit ook op Twistvliet! Zij bieden de mogelijkheid om met een landrover te crossen en te mennen met een paardenkoets.  https://www.twistvliet.nl/bedrijven/

Coaching voor bedrijven met coachpaard Siësta

Wanneer het bedrijf niet goed functioneert

Bij de systemische coaching voor bedrijven ligt de focus op het weghalen van belemmeringen. Voor iedereen binnen het bedrijf is het namelijk van belang dat het bedrijf goed functioneert. Als het bedrijf niet optimaal presteert dan heeft dat impact op iedereen!

Ook bedrijven hebben een systeem. Binnen een bedrijf kan het systeem uit balans gebracht worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn veroorzaakt door reorganisatie of omdat een persoon niet zijn eigen taak vervuld. Ook als er nieuwe mensen aangenomen worden, kunnen dezelfde problemen terug komen. Problemen als ziekteverzuim, stress, veel wisseling van personeel, agressiviteit of rivaliteit op de werkvloer zijn dan ook niet onbekend. Maar ook op groter vlak zoals financiële problemen, stagnatie van de ontwikkeling of gebrek aan binding van klanten. Systemische coaching voor bedrijven met inzet van paarden kan dan een uitkomst bieden.

Deze vorm van werken kan met het team uitgevoerd worden maar meestal is enkel de directeur(en) of leidinggevende(n) voldoende.

Nabespreking van de coaching voor bedrijven

Enkele weken na de coaching is het belangrijk om gezamenlijk de coaching na te bespreken. Er kan veel verschuiven na een coaching. Tijdens de nabespreking worden de effecten besproken en eventueel een advies meegegeven.

coaching voor bedrijven

Soms komt het ook voor dat het probleem niet in het team ligt maar bij een werknemer. Situaties in de privésfeer kunnen invloed hebben op het werk van een personeelslid. Dit heeft weer zijn invloed op het bedrijf in zijn totaliteit. Het kan dan nodig zijn om de werknemer een particuliere coaching aan te bieden. Kijk hiervoor op http://joycepuister.nl/particuliere-coaching/