Systemische coaching voor bedrijven

 

Bedrijfsuitje

Op zoek naar een bedrijfsuitje dat niet alleen een positieve bijdrage levert maar ook leuk is? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Door middel van systemisch coachen met inzet van paarden kun je de dynamiek van het team snel naar de oppervlakte brengen. Dit is enorm waardevol omdat je bedrijf het beste functioneert als je team goed functioneert! Het is positief confronterend en laat daarmee zien wat er nodig is om samen nog beter een geheel te vormen.

Gezamenlijk gaan jullie aan de slag met wat opdrachten. Het paard is hierbij vrij om aan te geven waar er spanning zit. Fijn aan het werken met paarden is dat zij de spanning ook meteen overnemen en loslaten. Hierdoor komt er direct meer ontspanning bij de persoon of het hele team. Natuurlijk maken we er samen een leuke middag van en is het ook mogelijk om bij ons te lunchen. En willen jullie nog even lekker uitwaaien, wij zitten zo’n 10 km vanaf het strand!

Coaching voor bedrijven met coachpaard Siësta

 

Wanneer het bedrijf niet goed functioneert

Bij de systemische coaching voor bedrijven ligt de focus op het weghalen van belemmeringen. Voor iedereen binnen het bedrijf is het namelijk van belang dat het bedrijf goed functioneert. Als het bedrijf niet optimaal presteert dan heeft dat impact op iedereen!

Ook bedrijven hebben een systeem. Binnen een bedrijf kan het systeem uit balans gebracht worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn veroorzaakt door reorganisatie of omdat een persoon niet zijn eigen taak vervuld. Ook als er nieuwe mensen aangenomen worden, kunnen dezelfde problemen terug komen. Problemen als ziekteverzuim, stress, veel wisseling van personeel, agressiviteit of rivaliteit op de werkvloer zijn dan ook niet onbekend. Maar ook op groter vlak zoals financiële problemen, stagnatie van de ontwikkeling of gebrek aan binding van klanten. Systemische coaching voor bedrijven met inzet van paarden kan dan een uitkomst bieden.

Nabespreking van de coaching voor bedrijven

Enkele weken na de coaching is het belangrijk om gezamenlijk de coaching na te bespreken. Er kan veel verschuiven na een coaching. Tijdens de nabespreking worden de effecten besproken en eventueel een advies meegegeven.

 

 

 

 

 

 

 

Soms komt het ook voor dat het probleem niet in het team ligt maar bij een werknemer. Situaties in de privésfeer kunnen invloed hebben op het werk van een personeelslid. Dit heeft weer zijn invloed op het bedrijf in zijn totaliteit. Het kan dan nodig zijn om de werknemer een particuliere coaching aan te bieden. Kijk hiervoor op http://joycepuister.nl/particuliere-coaching/