Wat mij enorm intrigeert in het werk met mijn paarden is de enorme impact die zover terug gaat als nodig!
Wat is dat toch dat patronen zich generatie op generatie blijven herhalen? Dat heeft alles te maken met het systeem.

Iedere persoon heeft een eigen balans. Maar binnen elk systeem is ook weer een balans. Door onze persoonlijke keuzes veranderen er dingen in het systeem. En dat systeem gaat de balans terug zoeken. Zodoende dat we heel vaak gedachtes en emoties ervaren of┬ákeuzes maken die soms niets met ons zelf te maken hebben. We representeren iets uit het systeem wat niet in balans is. In de wereld van de (familie)opstelling ook wel benoemd als dat je niet op je eigen plek staat. Je staat als kind bijvoorbeeld boven je moeder. En ook dat heeft weer effect op ieder individu. En zo blijven we dezelfde cirkeltjes lopen…ook wel patronen genoemd.

Met de paarden kunnen we terug naar de kern van de patronen. Daar waar de disbalans in het systeem begonnen is. Soms gaat dit generaties terug!
Paarden kunnen gewoon niet anders. Hun leven is de kudde en ze voelen haarfijn aan als er in een ander systeem iets niet klopt. Als we met meerdere paarden werken zie je de verschuiving gebeuren. De paarden veranderen de positie en gaan op de juiste plek staan. En dan wordt alles lichter. Super bijzonder!

patronen en het systeem begin van de sessiePatronen en het systeem einde van de sessie