Organisatie opstelling met inzet van paarden

Wil jij het maximale uit jouw bedrijf halen?! Zorgen dat je bedrijf gezond is en je personeel zich 100% inzet. Zodat je klanten tevreden zijn. Dat je bedrijf optimale prestaties levert, groeit en niet geheel onbelangrijk; opbrengst behaald. Maar je dus ook een hoop kosten kunt besparen! Dit is allemaal mogelijk als het fundament van je bedrijf goed zit.

Resultaten organisatie opstelling

De focus bij een organisatie opstelling ligt op de kern van het probleem zichtbaar maken. Wanneer de kern van de problemen zichtbaar is kan er gewerkt worden naar een oplossing. Naarmate het bedrijf groter is kan het systeem ingewikkelder worden. Er zijn meerdere lagen waar naar gekeken kan worden. Ook spelen privé zaken een rol. Een bedrijf wordt gevormd door de mensen die er werken en die hebben zo ook allemaal weer hun eigen systemen. Om te voorkomen dat er langdurige trajecten nodig zijn is het daarom extra belangrijk dat we meteen werken aan de kern van het probleem.

Casus voorbeeld: Klein bedrijf met schulden

Een man koopt een bedrijf over van een ander. Hoewel hij enorme inzet levert blijft het bedrijf problemen houden. Schulden worden steeds erger tot hij na 15 jaar besloot het op te geven en te verkopen. De koop lijkt een succes en hij zou in 1 klap van zijn schulden af zijn. Niets bleek minder waar en zelfs 2 jaar na verkoop kampte hij nog met bedrijfsschulden. 

Tijdens de opstelling bleek al snel dat de eerste eigenaar en tevens de oprichter van het bedrijf er een zooitje van gemaakt had. De man had niet alleen het bedrijf over genomen maar ook de verantwoordelijkheden die de eerste eigenaar niet genomen had. Bij verkoop dacht de man dat hij ‘ervan af was’ echter de nieuwe eigenaar nam ook geen verantwoordelijkheid en daardoor bleef de verantwoordelijkheid inclusief de schulden liggen bij de enige persoon die wel verantwoordelijkheid genomen had. 

Tijdens de opstelling heeft hij de verantwoordelijkheid weer terug gelegd waar het hoorde; bij de eerste eigenaar. Hij maakte zich ervan los en daardoor kon hij het bedrijf ook eindelijk echt los laten. Na een paar maanden sprak ik hem en bleek hij schuldenvrij te zijn! Na de opstelling ging alles ineens heel snel en werden de problemen rondom het achtergebleven personeel en de schulden bijna als vanzelf opgelost. Hij knapte zelf enorm op en ondertussen heeft hij een nieuw bedrijf opgericht wat loopt als een tierelier!  

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe onzichtbaar de kern van een probleem kan zijn. Deze man had al van alles geprobeerd om de boel te redden maar zelfs na verkoop bleef het hem achtervolgen.

Met een organisatie opstelling kom je meteen bij de kern van een probleem. Zo verspil je geen tijd, energie en geld aan oplossingen die niet duurzaam zijn!

Hoe werkt een organisatie opstelling

Net als mensen hebben ook bedrijven een systeem. Bij een bedrijf noemen we dit een organisatiesysteem. Binnen zo’n systeem zijn er een aantal ongeschreven regels die zorgen dat er balans blijft. Zo kan er gekeken worden naar:

  • Rangorde; wie heeft de hoogste functie, wie is er het langst, wie is de oprichter
  • Erkenning; voor het werk dat geleverd word en werd, iedereen hoort erbij (ook degene die weg zijn bij het bedrijf)
  • Evenwicht tussen geven en nemen; loon, werkuren, inzet
  • Verantwoordelijkheid; doet iedereen zijn eigen taak

organisatie opstellingBinnen een bedrijf kan het systeem uit balans gebracht worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn veroorzaakt door reorganisatie of omdat een persoon niet zijn eigen taak vervuld. Zelfs als er nieuwe mensen aangenomen worden, kunnen dezelfde problemen terug komen.

Problemen als ziekteverzuim, stress, veel wisseling van personeel, agressiviteit of rivaliteit op de werkvloer zijn vervelend en kunnen een hoop kosten met zich meebrengen. Maar ook op groter vlak zoals financiële problemen, stagnatie van de ontwikkeling of gebrek aan binding van klanten kan het bedrijf veel hinder ondervinden. Een organisatie opstelling met inzet van paarden kan dan een uitkomst bieden. Wanneer een bedrijf kampt met ziekteverzuim dan wordt vaak gekeken naar het individu. Dit kan soms helpen maar wanneer het probleem dieper ligt dan lost het uiteindelijk niks op. Daarom zijn organisatie opstellingen zo effectief. Er wordt meteen duidelijk wat de kern van het probleem is. Als blijkt dat het bij het individu ligt dan wordt er gewerkt aan het individu. Maar als het probleem op een ander vlak ligt dan wordt er daaraan gewerkt.

Praktische informatie organisatie opstelling 

Deze vorm van werken kan met het team uitgevoerd worden maar meestal is enkel de directeur(en) of leidinggevende(n) voldoende. Ook zzp’ers en eenmanszaken zijn natuurlijk van harte welkom!

Nabespreking van de coaching voor bedrijven

Enkele weken na de organisatie opstelling is het belangrijk om gezamenlijk de sessie na te bespreken. Er kan veel verschuiven na een opstelling. Tijdens de nabespreking worden de effecten besproken en een advies meegegeven. Eventueel als het nodig is wordt een vervolg ingepland.

Soms komt het ook voor dat het probleem niet in het bedrijf of team ligt maar bij een werknemer. Situaties in de privésfeer kunnen invloed hebben op het werk van een personeelslid. Dit heeft weer zijn invloed op het bedrijf in zijn totaliteit. Het kan dan nodig zijn om de werknemer een particuliere opstelling aan te bieden.

Omdat het moeilijk te bevatten is hoe een organisatie opstelling nou precies werkt organiseer ik regelmatig open middagen. Dit is met een thema en geheel kosteloos. Hierbij kun je ervaren hoe het werkt. Ook is het mogelijk om mij op jouw bedrijf te laten komen en een mini opstelling te doen (zonder paard). Hierbij kun je ook alvast ‘proeven’ van de effecten. Hier zitten wel kosten aan verbonden.

Vanaf januari 2020 zijn wij ook aangesloten bij de ‘Fitte Zeeuwen’ http://www.fittezeeuwen.nl. Daarin werk ik samen met een aantal andere experts aan een mooi totaal aanbod om bedrijven nog beter van dienst te kunnen zijn!