Ik moet ergens wat stelconplaten weghalen en die mogen we houden” zei me vriend van de week. Maar ik had niet kunnen bedenken dat het 2 karren vol waren. Wauw! Wat enorm dankbaar was ik toen ik dat zag…

Geduld en tevreden zijn met wat je hebt. Dat zijn 2 dingen die mijn vriend veelvuldig zegt. Terecht, want als je niet dankbaar kunt zijn zul je altijd meer willen. Natuurlijk klinkt dit veel gemakkelijker dan het is. Mijn leven ging eigenlijk altijd over ‘overleven’. Zien hoe je elke dag weer door komt. Of je de moed kunt vinden om door te willen gaan. Niks ging vanzelf en soms voelde het alsof ik de hele wereld op mijn schouders droeg. Drempel na drempel, maar nooit werd het makkelijker.

Tot die ene dag alles veranderde, de dag dat ik kennis maakte met de kracht van paardencoaching. Voor het eerst in al die jaren kwam ik in mijn kwetsbaarheid en ik liet alles gaan. En toen was het leeg in mij. Er kwam een rust en de eeuwige vechtlust verdween. Voor het eerst in mijn leven gaf ik mij over. Ik wilde niet langer tegen de stroom in zwemmen dus ik liet me meevoeren op het leven.

 

Dankbaar zijn

Natuurlijk was ik er nog niet meteen maar er was een grote verschuiving. En de overlevingsmodus ging over in vertrouwen en dankbaarheid. En in plaats van mijn doelen achterna te zitten op wilskracht, kwam alles wat ik nodig had op mijn pad. Stapje voor stapje leer ik geduldiger zijn en meer vertrouwen te hebben. Voor het slapengaan bedank ik het leven voor de mooie dingen van die dag. Of de fijne mensen die ik om mij heen heb.

Toen ik het nieuwe pad voor de paarden aan ging leggen wist ik dat de verharding nog even moest wachten. Eerder zou ik alles op alles gezet hebben om zo snel mogelijk de verharding te realiseren. Maar ook als ondernemer groei ik en leer ik te investeren in de dingen die mij ook iets opbrengen. Dus hoe graag ik ook alles netjes en af maak, het nieuwe pad moest maar even wachten. Tot ik vandaag de kar met stelconplaten zag en vele deuren voor mij openden! Zo enorm dankbaar dat ik dit prachtige geschenk mocht ontvangen.

Zelfs al valt het leven je nog zo zwaar, wees dankbaar. Het leven zelf is een groot geschenk, dat niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt.

Dank je wel lief leven voor alles wat je mij hebt gegeven

Dankbaar zijn