Coaching traject met of zonder inzet van paarden

Wil jij korte metten maken met de patronen of thema’s in jou leven waar je maar niet vanaf komt? Wil jij in je eigen kracht komen? Dan is ons systemisch coaching traject geschikt voor jou!

Misschien heb je al jarenlang therapie gevolgd of ben je pas recent tot de conclusie gekomen dat je in cirkeltjes loopt. Of je er nou kort of lang mee zit, tijdens dit traject keren we je binnenstebuiten. Dit vraagt een 100% eigen inzet, de wil om je angsten onder ogen te komen en je emoties te voelen.

Tijdens het coaching traject besteden we in de coachingssessies aandacht aan je huidige gezin en je gezin van herkomst. We zetten alle maskers af tot we komen bij die pure en kwetsbare mens, die al zo lang verstopt zit. De oude pijn ga je doorleven. We kijken naar waar de balans verstoord is en wat er nodig is om die te herstellen. Zodat jij je eigen plek in jouw systeem kunt innemen. Om te doen wat jouw taak is binnen jouw systeem en jouw leven. Zodat jij kunt zijn wie je bent zonder al die ballast. Dan kun je ervaren wat jij wilt, in jouw leven.

Als je wilt weten waarom er paarden bij ingezet worden, kijk dan op http://joycepuister.nl/home/

coaching traject

Durf jij het aan?!

Er zijn 2 trajecten die je kunt volgen:

  • Basis traject: 

Coaching traject waarin je 3 sessies in totaal krijgt. Voorafgaand aan de eerste sessie is er een intake waarbij we een plan maken afgestemd op jouw behoeften. En aan het eind van het traject volgt een afsluitend gesprek. Ook zit er tussendoor de gebruikelijk nazorg bij inbegrepen.

  • Intensief traject:

Coaching traject vergelijkbaar met het basistraject alleen bij dit traject ga je intensiever met jezelf aan de slag. Daarom zijn het geen 3 maar 5 sessies die je krijgt.

Tijdens dit traject ga je heel intensief met jezelf aan het werk. Het is een pittig traject waarbij je werkt aan je kwetsbaarheid en je thema’s en (familie)patronen. Daarnaast ga je ook aan de slag met wat jij wilt in jouw leven en hoe je dat kunt bereiken. Zodat je na afloop niet alleen je rugzak wat lichter gemaakt hebt zodat je meer jezelf kunt zijn, maar tevens meer perspectief hebt op de toekomst.

Recensie paardencoaching 20-10-2018 “Ik deed Joyce een berichtje met mijn verhaal. Ik heb de meest complexe manier van ptss. Ik sliep slecht, werken lukte niet meer. Ik vroeg haar om hulp, met mijn eigen paard.

Joyce wilde me helpen. Na jaren lang in behandeling geweest bij instanties, zag ik geen uitweg. De eerste sessie was een jaar geleden, zo ontzettend heftig en confronterend dat ik onze nabespreking af had gezegd.

Joyce liet me in mijn waarde, maar na een half jaar later kreeg ik een terugval. De ptss werd weer te zwaar. Ik kon niet meer slapen, nam afstand van iedereen. En ik besloot Joyce weer een berichtje te doen. De terugval was heftiger dan ooit. Ik besloot echt regelmatig sessies te doen. Joyce begeleide me, samen met mijn geweldige merrie. Langzaam komen we stapjes dichterbij. Het fijne is dat ik nooit hoef te praten. Joyce luistert naar mijn paard, en daardoor kan ze me geweldig helpen.

Paardencoaching is echt mijn behandeling. Ik krijg inzicht over waar trauma’s vandaan komen. Ik herleeft ze, ze leert me er door heen ademen. Het geeft inzicht waarom, en hoe ik me eigenlijk gedraag tegen anderen en naar mezelf toe. Het helpt me met emoties om te gaan, om heel rieeel naar een trauma te kunnen kijken. Doordat ik het met mijn eigen paard mag doen word de band ook sterker.

Paarden coaching kan ik niet uitleggen, je moet het meemaken en ervaren. Het geeft rust, inzicht. Voor mij betekend het mijn “therapie”. Zonder Joyce haar hulp was ik niet uit mijn terugval gekomen. Er zullen nog veel meer sessies komen

coaching traject

In onderstaand filmpje toont coachpaard Siësta een enorme zwaarte die kan staan voor ziekte, depressie, groot verdriet etc. Dit kan uitbeelden hoe de persoon die ernaast zit zich voelt. Echter kan het ook staan voor iemand uit het systeem van de persoon.