Recensie paardencoaching 4-06-2019

Ongeveer een jaar terug heb ik Joyce om raad gevraagd wat betreft mijn trauma’s. Het was heftig om te horen hoe diep het zat bij mij en ze zei ook ze kon mij alleen helpen als ik mijn emoties liet zien. Dat was schrikken maar ik zei dat ik er voor wilde gaan. En zo heb ik vorig jaar met Joyce en haar paarden een aantal coachingsessie’s gehad. Het was pittig maar ze gaf mij altijd de tijd om het tot mij door te laten dringen en gaf ook goede uitleg wat haar paard nou vertelde. Na een sessie kwam er altijd nog een gesprek hoe ik het had ervaren en ze nam daar ook de tijd voor. Ik kan alleen maar zeggen dat ze het top doet! Als ik nog eens ergens mee zit kom ik graag nog eens keer bij Joyce

Recensie opstelling 20-11-2019

Goedemorgen Joyce, gisteren was ik bij jou en heb ik een opstelling mogen doen. Het was een avond met een gouden randje, Een hartelijke ontvangst. Joyce is een scherpe waarnemer en verstaat haar vak. Dankbaar voor de inzichten die ik mocht krijgen. Dank je wel voor deze avond. Warme groet van mij mooie paardenvrouw.

Recensie  15-11-2016  “Inmiddels heb ik 2 open coachingssessies gedaan met Joyce, want na de eerste keer was meteen duidelijk; dit is echt bijzonder!

Deze manier van coachen kan denk ik veel mensen helpen op uiteenlopende punten, puur omdat het paard vanzelf de kern daarvan laat zien. Dit scheelt enorm veel tijd en energie die het vaak kost om hiertoe te komen. Bij mij drongen dingen die mensen al eens eerder tegen me hadden gezegd, pas echt door toen het paard dit mij letterlijk liet zien. Doordat dit zo’n indruk maakt, wordt het je pas echt duidelijk, waardoor je minder snel terugvalt in je oude patroon. Bovendien kan Joyce hetgeen wat het paard aangeeft heel helder vertalen, wat het tot een complete, deskundige en professionele coachingssessie maakt. Ik kijk er enorm naar uit hier verder samen aan te werken en kan het iedereen aanraden, ook als je geen affiniteit met paarden hebt. Want systemische paardencoaching geeft heel veel rust, maar ook nieuwe energie!”

Recensie  23-01-2017 “Het was een ontroerende leerzame sessie met Joyce en haar paarden.

Ik was er vrij blanco ingegaan maar werd enorm geraakt door wat er aan emoties bij mij boven kwamen in het bijzijn van de paarden. Het thema in mijn leven ken ik ondertussen wel. Doordat de paarden mij het zo onbevooroordeeld lieten zien kon ik het emotioneel veel beter voelen en was de ratio op dat moment gewoon uitgeschakeld. Ook de deskundigheid van Joyce als ‘vertaler’ van hun gedrag en de manier hoe zij mij bevroeg heeft weer nieuwe inzichten en helderheid gegeven over mijn levensthema. Het was ook fijn dat Joyce me na twee weken opbelde om te vragen hoe het met me ging en dat we er nog even verder over konden doorpraten. Deze sessie heeft op mij een heel positieve impact gehad. Een absolute aanrader om jezelf een keer cadeau te doen.”

Recensie  9-12-2016 “Het is voor mij inmiddels al weer een paar maanden geleden dat ik Paardencoaching bij Joyce heb gedaan. Ik zat op dat moment midden in een burn-out crisis.

Ik wilde verder kijken dan waar ik op dat moment aan kon denken en ik had het gevoel dat dit door middel van paardencoaching een goed begin zou zijn. Dit bleek ook zeker zo te zijn! Het was een hele goeie en mooie ervaring. Doordat het paard zo goed kan aanvoelen waar bij jou de knelpunten liggen en Joyce dit goed kan vertalen krijg je een hele complete ervaring. Zowel op bewust als onbewust niveau wordt er progressie gemaakt.
Zo kreeg ik allerlei nieuwe inzichten waar ik mee aan de slag kon, maar ook in mijn emoties werden er dingen losgemaakt waar ik later in mijn proces en nu nog steeds wat aan heb. Dit komt door de manier waarop het paard dingen visueel maakt en mij dingen heeft laten voelen. Naarmate er steeds meer onbewust in het bewuste komt blijf ik iedere keer verrast worden dat ook dat weer teruggeleid kan worden naar wat het paard mij op dat moment heeft laten zien, het blijft mij ook alert houden, want ik kan nu nog niet zeggen wat de het volgende is dat ik mij zal realiseren, maar ik blijf wel open staan voor verandering als ik weer wat zou opvangen in mijn bewustzijn. Het maakt het voor mij makkelijker patronen los te laten omdat er een beeld aan vast zit!

Mijn conclusie is dat de paardencoaching patronen in jezelf kan laten zien die heel erg diep liggen. Tevens is het op zo een manier dat je er wel direct mee aan de slag kan en als de tijd verstrijkt en je verder aan jezelf wilt werken kun je de inzichten blijven gebruiken en zullen ze blijven terugkomen in nieuwe diepere lagen. Een echte aanrader dus voor iedereen die aan zichzelf wil gaan werken of ergens mee in de knoop zit.”

Recensie  20-10-2018 “Ik deed Joyce een berichtje met mijn verhaal. Ik heb de meest complexe manier van ptss. Ik sliep slecht, werken lukte niet meer. Ik vroeg haar om hulp, met mijn eigen paard.

Joyce wilde me helpen. Na jaren lang in behandeling geweest bij instanties, zag ik geen uitweg. De eerste sessie was een jaar geleden, zo omzettend heftig en confronterend dat ik onze nabespreking af had gezegd.

Joyce liet me in mijn waarde, maar na een half jaar later kreeg ik een terugval. De ptss werd weer te zwaar. Ik kon niet meer slapen, nam afstand van iedereen. En ik besloot Joyce weer een berichtje te doen. De terugval was heftiger dan ooit. Ik besloot echt regelmatig sessies te doen. Joyce begeleide me, samen met mijn geweldige merrie. Langzaam komen we stapjes dichterbij. Het fijne is dat ik nooit hoef te praten. Joyce luistert naar caitlin, en daardoor kan ze me geweldig helpen.

Paarden coaching is echt mijn behandeling. Ik krijg inzicht over waar trauma’s vandaan komen. Ik herleeft ze, ze leert me er door heen ademen. Het geeft inzicht waarom, en hoe ik me eigenlijk gedraag tegen anderen en naar mezelf toe. Het helpt me met emoties om te gaan, om heel rieeel naar een trauma te kunnen kijken. Doordat ik het met mijn eigen paard mag doen word de band ook sterker.

Paarden coaching kan ik niet uitleggen, je moet het meemaken en ervaren. Het geeft rust, inzicht. Voor mij betekend het mijn “therapie”. Zonder Joyce haar hulp was ik niet uit mijn terugval gekomen. Er zullen nog veel meer sessies komen

Recensie  8-05-2017 “Ervaring paardencoaching met het thema relaties”. Mijn ervaring van een paardencoaching bij Joyce is al een tijdje geleden, maar het effect is er nog steeds.

Het ging over hoe ik in relaties sta en waarom deze vaak zo moeizaam verlopen en mislukken.  Toen  ik aan de paardencoaching met dit thema begon, dacht ik dat er niet zo veel nieuws te melden zou zijn, na al die jaren weet ik toch eigenlijk wel waar het wringt. Maar ik wou de kans niet laten schieten en begon  met Joyce en één van haar  lieve paarden: Siësta aan de coaching.  Joyce leidde de coaching mooi in d.m.v. duidelijke briefjes met teksten en opdrachten, dit gaf op een fijne manier richting en houvast. Op een gegeven moment gebeurde er van alles waarbij ik de lijn in het hele gebeuren kwijt raakte , het viel mij op dat Joyce alles mooi kan samenvatten en formuleren dus geen zorgen er werd goed! op mij gelet.  Het thema : ruimte innemen kwam duidelijk naar voren, hoe eng ik het vind om een plek voor mij zelf te hebben en niet aldoor de ander af te scannen of ik het wel goed doe.. dit liet Siësta mij duidelijk zien. Op dat moment stond ik er bij stil en later evalueerde ik het met Joyce en we kwamen tot de conclusie dat ik met kleine stapjes ga oefenen om meer ruimte in  te nemen voor mij zelf. Ik ging weg met een goed gevoel.  Thuis begon het eigenlijk pas door te dringen en ik bleef het moment waarop de dingen duidelijk werden voor me zien. En ook de emoties erbij te voelen . In het dagelijks leven was iedere keer dat ik mij in een positie begaf die mij aan dat moment deed denken een leermoment. Wauw!  Nu, na een tijdje merk ik dat ik er meer mag zijn van mijzelf dat ik niet meer op hoef te gaan in de ander maar dat er een punt is waarop ik er ben als individu en zo mij ook kan bewegen  in de situatie. zonder op te gaan in die situatie of in de ander. Dit maakt dat ik nu  veel gemakkelijker contact aan ga met anderen en situaties die ik eerst meed omdat ze me teveel “opslokten” nu wil aangaan. Hier ben ik erg blij mee, dank je wel Joyce voor de zuivere interpretatie van wat het paard liet zien  en voor je alertheid en Siësta een paard wat niet alleen voor de confrontatie zorgt maar ook heel lief en troostend de coaching afsloot.

Recensie 31-08-2017 “Coaching met paarden is het paardenmiddel onder de coachings!”

De paarden geven het aan, Joyce doet de rest en het probleem waar ik mee kwam in de categorie gezin, is in 1 sessie verholpen. Natuurlijk ook door 100% vertrouwen van mijn kant in het proces en Joyce. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel Joyce & paarden voor de mooie bijdrage in mijn leven.

Recensie 15-08-2018 “Ik heb Joyce & haar paarden de hulp gevraagd omtrent een probleem in het gezin. In de sessie hebben we hier aan gewerkt en ik ben anders naar huis gegaan.”

Eigenlijk hebben we met 1 sessie het door mij gewenste resultaat bereikt!! In het nagesprek hebben we het kort besproken en heb ik vragen gesteld of problemen van andere aard ook met inzet van paarden en systemisch coachen ook aangepakt kunnen worden. Er zijn nu 2 andere “problemen” die ik ook zeker met systemisch coachen met behulp van Joyce en haar paarden ga aanpakken.

Recensie paardencoaching 4-10-2019

Het was een verrijking om een ochtend met Joyce en haar paarden door te brengen. Ze heeft overduidelijk een groot hart voor paarden én mensen en brengt haar kennis / inzicht op een heel warme en ontspannen manier over.

Recensie systemische coaching 10-08-2019

Joyce is zeer kundig is het coachen! Ze stelt je op je gemak, weet heel goed waar ze het over heeft, ‘voelt’ mee en is een echte doorzetter!! Wat een kei!!

Nieuwsgierig geworden naar een systemische opstelling met paarden? Kijk dan op Systemisch Werk Joyce Puister – HBO opgeleid en gecertificeerd paardencoach gespecialiseerd op systemisch niveau voor meer informatie.